keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Satoa vuodelta 2017 osa 1


Koska kesästä haaveilu ei vain millään lopu, ajattelin tehdä pienen koosteen viime vuonna kerätystä sadosta. Äärettömän onnellinen olen, että osan sato onnistui yli odotusten! Osa sen sijaan epäonnistui pahasti, mutta ei anneta sen lannistaa. Tulevana kautena on paljon uutta kokeiltavaa ja eiköhän sieltä taas niitä epäonnistumisiakin tule roppakaupalla. Kuitenkin suurinosa on onnistunut joka vuosi, vaikka aina on jotain uutta ollut matkassa. Se jaksaa innostaa aina seuraavaan kesään kokeilemaan uudelleen. 


Mansikoita on vieläkin pakastin pullollaan. Myös valkoisia saatiin varmaankin lähelle litra yhteensä. Ne olivatkin varsin hauskan makuisia ja puutarhasta tulee jatkossakin löytymään niille paikka! 


Kesäkurpitsat tekivät runsaan sadon ja niitä voi käyttää todella monipuolisesti. Kesällä panostamme niihin enemmän kuin avomaankurkkuihin, sillä meillä ainakin niistä saatiin huomattavasti enemmän satoa.

Itse tehty avomaankurkku-kesäkurpitsasalaatti oli aivan tajuttoman hyvää! Valitettavasti se herkku loppui jo kauan sitten. Tässäpä se suurin syy, miksi kesäkurpitsoja pitää tulevana kesänä saada huomattavasti enemmän. 


Herneitä syötiin litroittain ja pakkaseenkin saatiin pieni rasiallinen. Kaikki viisi olemme herneiden perään ja pahasti. Itse en niinkään välitä sokeriherneistä, mutta miehelle ne on ihan pakollinen asia kesässä. Satoahan niistä saa huomattavasti aiemmin kuin silpo- ja silpoydinherneistä. Ja myönnettäköön, ettei kiusausta pysty välttämään odotellessa.


Chilejä saatiin todella runsaasti, edellisiäkin oli vielä pakkasessa ja nyt on reilusti kellarissakin. Tänä kesänä olisikin tarkoitus kasvatella pääsääntöisesti kuivattavaksi, mutta myös kellariin lisää jonkin verran. Haaveena on saada eri värisiä chilijauheita purkit täyteen.

Paprikoita ei ollut kuin pari, mutta niistäkin saatiin ihan mukava sato.


Härkäpapuja saatiin nyt huomattavasti enemmän kuin edeltävänä kautena. Olemme aina pakastaneet pavut käyttövalmiina ja se onkin ollut todella kätevää. Maku ja terveellisyys korvaavat työn määrän, joka onkin melkoisen suuri ihan pienessäkin annoksessa. 

Tulevaa satoa odotamme innoissamme ja erittäin toiveikkaina. Emme lannistu ollenkaan, vaikka luvataankin kylmää kesää, kyllä sieltä jotain satoa tulee ihan varmasti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti